Eventplanlægning 101: sådan arrangerer du den ultimative begivenhed

Eventplanlægning 101: sådan arrangerer du den ultimative begivenhed

Planlægning af et event kan virke som en udfordrende opgave, men med den rette tilgang og nogle grundlæggende principper kan du gør det til en uforglemmelig begivenhed. Uanset om det er en fødselsdag, bryllup, firmafest eller andet er her en guide til at hjælpe dig med at planlægge den ultimative begivenhed.


Hvor skal du starte eventplanlægningen?

Start eventplanlægning

Definer formålet

Det første skridt i eventplanlægningen er at fastlægge formålet med din begivenhed. Hvad ønsker du at opnå? Dette kan variere fra alt, herunder:

 • At støtte lanceringen af et nyt produkt
 • Øge brandbevidstheden
 • Sælge flere af dine produkter/tjenester under begivenheden
 • Uddanne din målgruppe om noget

Næste skridt er at planlægge mere specifikke SMART-mål, der stammer fra dette primære mål. Husk, at SMART står for:

Specific: Gør dine mål så snævre og specifikke som muligt.
Measurable: Du bør kunne tildele KPI'er og målinger for at spore din fremgang med at nå dette mål.
Attainable: Realistisk nok til at opnå inden for den ønskede tidsramme.
Relevant: Dine mål skal være i overensstemmelse med din organisations langsigtede mål.
Timebound: Du bør kunne fastsætte en realistisk, men ambitiøs tidsplan for hvert mål for at opretholde motivationen.

 

Fastlæg et realistisk budget

Efter at have defineret formålet er det tid til at fastsætte et realistisk budget. Dette vil bestemme, hvilke ressourcer du har til rådighed til hvert aspekt af begivenheden, herunder sted, mad, underholdning og dekorationer. Det er vigtigt at overholde budgettet og følge udgifterne nøje.

 

Lav en plan for eventet

Eventplanlægning

Baseret på de mål, du har fundet frem til, kan vi begynde at oprette et udkast til plan for eventet.

Denne foreløbige plan bør inkludere nøgleoplysninger og overvejelser for hvordan vi vil opnå de planlagte mål. Husk, at dette ikke nødvendigvis behøver at være fastlagt, og du kan altid foretage ændringer undervejs.

Dog bør du inkludere foreløbige oplysninger som:

Tidsramme: Hvis du har en planlagt dato (og kan sikre stedet til denne dato), kan du inkludere den i dit udkast. Du kan også blot angive en ca tidsramme for begivenheden (f.eks. næste marts).

Sted: Uanset om det foregår online/virtuel eller offline. Hvis det er offline, skal du også beslutte, om begivenheden vil være lokalt eller blive afholdt længere væk. Oprettelse af en kort liste over steder og byer til din begivenhed.

Deltagere: Antallet af deltagere til din begivenhed vil også bestemme stedets størrelse, du har brug for. Hvis dette skal være et event med 1000 deltagere, har du brug for et sted, der kan rumme dette. Du skal også finde ud af andre oplysninger om dine deltagere: demografiske data, placering osv.

Type af event: Baseret på dine planlagte mål kan du beslutte den mest passende type begivenhed for at opnå dette mål. Der er forskellige typer begivenheder at vælge imellem, herunder, men ikke begrænset til:

 • Konferencer
 • Workshops/kurser
 • Messer og udstillinger
 • Konkurrencer
 • Festivaler
 • Launch af produkt 

 

Etabler teamet der skal hjælpe dig med planlægningen af eventet

Eventplanlægnings team som hjælper med at planlægge eventet

Hvis det er et mindre event, og du planlægger at organisere det selv (eller med hjælp fra en eller to personer), kan du springe dette over.

Men hvis du planlægger en større begivenhed, har du sandsynligvis brug for et velorganiseret team til at hjælpe dig med at planlægge, organisere og udføre eventet..

Nøglen til at opbygge et vellykket team er at tildele de rette roller og ansvarsområder til de rigtige personer, og det er bedst at udpege roller så tidligt som muligt. Du bør begynde med at udpege en projektleder (hvis det ikke er dig selv), der vil være ansvarlig for at overvåge hele projektet.

Hvis dit team mindre, er det okay at tildele flere roller til én person (selvom det er bedst at begrænse én person til ikke mere end to roller).

Her er nogle vigtige roller at overveje i et team:

 • Projektleder: Overvåger hele teamet og er i sidste ende ansvarlig for den overordnede gennemførelse af begivenheden. Træffer topledelsesbeslutninger, herunder styring af budgettet.
 • Marketingkoordinator: Ansvarlig for promoverings- og kommunikationsstrategi og udførelsen af det før, under og efter begivenheden.
 • Grafisk designer: Afgørende for alle visuelle elementer til eventet, fra banner til grafiske elementer til hjemmeside, e-mails og sociale medieaktiviteter.
 • Ansvarlig for koordinering på stedet: Kontaktperson for alt, hvad der sker på selve dagen, hovedkontakt for leverandører, udstillere, sponsorer osv.
 • Tidsplanlægning rollen: Koordinerer møder før og under begivenheden, arbejder sammen med talere/udstillere og sikrer, at tidsplanen er ajourført og velvedligeholdt.

Få styr på detaljerne til eventet

Nu er det tid til at planlægge alle detaljer i dit event program. Selvom du ikke behøver at have alt færdigt før markedsføringen, er det vigtigt at have en detaljeret plan tidligt.

Fortsæt med at markedsføre din begivenhed, og skab et system til at evaluere eventet efter gennemførelsen ved eksempelvis at indsamle feedback fra deltagerne. 

Vi håber, at dette indlæg har givet dig en god start på din eventplanlægning. Og husk, at tidlig planlægning og grundig overvejelse er nøglen til succes.Tilbage til blog