Fejring af jubilæum: gør det personligt og meningsfuldt

Fejring af jubilæum: gør det personligt og meningsfuldt

Arbejdslivet er fyldt med små og store sejre, og når en dygtig medarbejder markerer et jubilæum, er det en begivenhed værd at fejre. Mange virksomheder undervurderer dog pointen og fordelene ved at anerkende disse milepæle. Lad os dykke ned i hvordan et jubilæum kan gøres meningsfuldt og mindeværdigt. 


At se udover anciennitetens slør 

Mange virksomheder investerer betydelige ressourcer i anerkendelsesprogrammer, der ofte fokuserer på anciennitet. Josh Bersins forskning afslører dog, at disse programmer har tvivlsom effektivitet. Hvad fejrer vi egentlig, når en medarbejder når et jubilæum? Det burde handle om deres bidrag, ikke blot den tid, de har været en del af organisationen.


At være på kontoret i endnu et år er mere end blot at fylde en stol. Det handler om de problemer, der er løst, de processer, der er forbedret, og de relationer, der er opbygget med kollegerne. Vi skal fejre det, der virkelig betyder noget - det indhold, den ekstra tid har bragt til organisationen.


Gør talen personlig til jubilæet 

En meningsfuld jubilæumstale bør fokusere på konkrete bidrag og gøre det personligt. Undgå generiske udsagn som "Ahmed er vokset meget, siden han startede sidste år, og vi er heldige at have ham.". Hvis han virkelig er vokset meget, er det vidunderligt! Fremhæv de specifikke områder af vækst og hvorfor den vækst var så vigtig. Hjælp alle med at forstå, hvor han har forbedret sine færdigheder, og hvorfor det betyder noget. 

Det er ikke kun mere meningsfuldt for ham at modtage specifik ros, men der er også en god chance for, at det vil være nyttigt for hans kolleger at få kendskab til hans udvidede færdigheder. De kan få brug for disse færdigheder i et kommende projekt, men hvis de ikke ved, at han har dem, vil de sandsynligvis aldrig bruge de færdigheder. 

 

En fælles fejring 

At bringe kolleger ind i jubilæumsfejringen styrker teamets sammenhold og fremmer et positivt arbejdsmiljø. Ved at anerkende hinandens bidrag bliver fejringen mere meningsfuld. Teammedlemmer kan også dele værdifulde indsigter om jubilaren ved at fremhæve de bidrag, vedkommende har ydet til teamet eller virksomheden. Det har til formål at skabe en forståelse for jubilarens rolle og værdi i organisationen, hvilket ikke kun skaber en festlig stemning ved jubilæumsfejringen, men også kan inspirere til øget samarbejde og gensidig værdsættelse blandt teammedlemmerne i fremtiden. Det er en måde at synliggøre og værdsætte jubilarens indsats og betydning for arbejdsfællesskabet. Jo flere kolleger der deltager, desto mere bliver jubilæet en kollektiv hyldest til teamets succeser og det positive arbejdsmiljø, der er blevet opbygget.


Anerkendelse hele året rundt 

At vente til et årligt jubilæum for at anerkende medarbejderes bidrag er en begrænset tilgang. Kontinuerlig anerkendelse, hele året rundt, er nøglen til at opretholde et positivt arbejdsmiljø. Jo hurtigere man anerkender en person og en handling, jo mere virkningsfuldt kan det være og skabe en forbindelse til positiv adfærd. Det betyder også at man bør gøre det enkelt for medarbejdere at anerkende hinandens bidrag. 

 

 

Jubilæer handler ikke kun om at tælle år, men om at værdsætte de konkrete bidrag, der har formet virksomhedens rejse. Ved at gøre jubilæumsfejringer personlige, inkludere kolleger og praktisere anerkendelse hele året rundt, skaber vi ikke kun mindeværdige øjeblikke, men også et stærkere, mere positivt arbejdsmiljø.

Tilbage til blog